Minder open ruimte innemen en compacter gaan wonen. Dat is de boodschap die we vanuit alle hoeken te horen krijgen. Maar wat betekent dit nu concreet voor de vastgoedsector? Hoe zal onze ruimtelijke ordening eruitzien over pakweg 10, 20 of 30 jaar? Is deze visie op de toekomst nu al ingezet? Is de Vlaming überhaupt klaar voor een ‘betonstop’? En welke alternatieven zijn er voor de klassieke vrijstaande woning met tuin?

Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck werpt een ruime toekomstblik op de vastgoedmarkt. Hij is een vurig pleitbezorger van de zogenaamde ‘verdichting’. We moeten dichter bij elkaar gaan wonen in dorps- en stadskernen, zodat er meer ruimte overblijft voor de natuur. Op het Vastgoedcongres deelt hij graag zijn visie op stedenbouw, ruimtelijke ordening en wooncultuur.

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck gaat daarna in gesprek met Leo Van Broeck en legt hem enkele vragen en bezorgdheden vanuit de sector voor. Heb je vragen voor hem of wil je reageren op zijn visie? Laat het ons weten via communicatie@cib.be